Criss Oliva zou vandaag 53 jaar geworden zijn

Facebookrssmail

Criss Oliva, eigenlijk Christopher Michael Oliva werd geboren in Pompton Plains, New Jersey op 3 april 1963 was een Amerikaans gitarist, producer, songwriter en medeoprichter van de metal band Savatage.

Criss Oliva studeerde af aan de Tarpon Springs High School. In die tijd trad hij al op met zijn broer Jon en coverde de band Kiss.

Samen met bassist Keith Collins maakten de broers Criss en Jon Oliva in 1982 hun eerste single City Beneath The Surface met Avatar als bandnaam. Een jaar later veranderden ze de naam van de groep naar Savatage, toen hun eerste album Sirens uitkwam, omdat er al een andere band in Europa bestond met de naam Avatar. Criss Oliva speelde sologitaar in Savatage en was tevens mede-songwriter en producer van deze band. In de jaren 90 werd hij genomineerd voor beste praktische gitarist.

Op 17 oktober 1993 rond 3.30 in de ochtend, reden Criss Oliva en zijn vrouw Dawn richting het “Fourth Annual Livestock Festival” dat plaatsvond in Zephyrhills, Florida. Hun auto werd geraakt door een andere auto met een dronken chauffeur. Criss Oliva overleefde het ongeval niet.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ