Happy birthday Jani Liimatainen

Facebookrssmail

Jani Liimatainen werd geboren in Kemi op 9 september 1980 en is een Finse gitarist. Hij maakte deel uit van de band Sonata Arctica. Hij was een van de oprichters van deze band en leerde zichzelf gitaar spelen. Tot zijn grootste muzikale invloeden rekent hij Dream Theater, Freak Kitchen en Pain of Salvation. Liimatainen speelde ook in Altaria maar verliet die band om zich toe te leggen op Sonata Arctica.

In 2007 werd bekend dat Liimatainen uit Sonata Arctica is gezet vanwege de breuk die tussen hem en de band ontstond nadat hij geen vrijstelling voor zijn dienstplicht had aangevraagd, of deze niet was verleend. Na zijn vertrek richtte hij de superband Cain’s Offering op.

Cain’s Offering is een Finse powermetal supergroep en in juli 2009 verscheen hun debuutalbum ‘Gather The Faithful’. Het tweede album liet lang op zich wachten en verscheen in 2015, ‘Stormcrow’

RockMuZine feliciteert Jani Liimatainen met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ