Dauthuz – Dauthuz EP

Facebookrssmail

Dauthuz ep coverDauthuz is een nieuwe Nederlandse death metal band uit de omgeving Zaanstad. De band is geformeerd rond een tweetal metal veteranen te weten zanger Robbe K. bekend van Disavowed en Dennis Jak (Troost, Nembrionic en Unlord). De band heeft onlangs een EP opgenomen in eigen beheer ‘Dauthuz’ de naam komt uit het oude Engels en betekent “Death”.

De EP kent een viertal nummers waarvan het eerste nummer, ‘When the Dying Ends’ een aantrekkelijk instrumentaal nummer is. Het geweld barst pas echt los bij het volgende nummer ‘Face the Fury. Brute vocalen en in een moordend tempo uitgevoerd, een puik stukje dood metaal. ‘Intense Rage’ wordt gekenmerkt door de breaks, het tempo zakt daardoor wat weg terwijl de vocalen van Robbe juist smeriger en bruter klinken. Het laatste nummer kreeg de naam ‘Near Death’ mee, een fijn basloopje en verzorgd gitaarwerk nemen je mee op weg naar een spoedige en onvermijdelijk dood.

Het debuut van Dauthuz mag er wezen!

(8/10, Eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ