Delta Deep – East Coast Live

Facebookrssmail

Delta Deep is een all star band bestaande uit rockers die terug grijpen naar de muzieksoort waar het uiteindelijk allemaal mee begonnen is……The Blues. Het debuutalbum van dit gezelschap stamt alweer uit 2015 en kwam destijds binnen op nummer 2 van de iTunes bluescharts. Het album is ontstaan doordat Phil Collen (Def Leppard) in zijn huis aan het jammen was met de peetmoeder van zijn vrouw Debbi Blackwell-Cook (achtergrondzangeres van o.a. Tesla). Wat begon als het spelen van classic Motown en Bluesnummers werd al snel verder uitgebreid en uiteindelijk begonnen Phil en Debbi samen met Helen, de vrouw van Phil ook eigen nummers te schrijven. Er zijn wat demo’s gemaakt en bij verschillende platenmaatschappijen neergelegd en de rest is Delta Deep geschiedenis. De band is in 2015 ook meteen op tour gegaan en hebben veel eigen optredens en festivals gedaan.

Tijdens een van deze optredens heeft de band hun live CD/DVD opgenomen en dat was in het legendarische Daryl’s House in Pawling NY. Het platenlabel, Frontiers Music, heeft besloten om naast deze live CD ook het debuut van de band uit 2015 opnieuw uit te brengen. De band bestaat verder nog uit Robert DeLeo – Basgitaar, zang (Stone Temple Pilots) en Forrest Robinson – Drums. Delta Deep is een mooi stoofpotje van Blues en Rock and Soul en luistert lekker weg. Naast eigen nummers komen er ook verassende covers voorbij zoals bijvoorbeeld ‘Mistreated’ (Rainbow) en de opener ‘Black Dog’ van Led Zeppelin.

(70/100, Frontiers Music r.t.l.)

Tracklist:
1. Black Dog (Opener)
2. Bang The Lid
3. Miss Me
4. Treat Her Like Candy
5. Black Coffee
6. Burnt Sally/Rock Me Baby (Medley)
7. Whiskey
8. Shuffle Sweet
9. Private Number
10. Bless These Blues
11. Mistreated
12. Forrest’s Drum Solo
13. Down In The Delta
14. Band Intro (Medley)
15. FeelIt (Medley)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ