Boss Keloid – Herb Your Enthusiasm

Facebookrssmail

Boss Keloid_HYE_Front_ArtworkBoss Keloid is een Engelse sludge / stoner metal band opgericht in 2010 door Paul Swarbrick. Boss Keloid is afkomstig uit het Engelse Wigan het heeft 2 eerdere release op haar naam staan, in 2010 bracht de band de debuutplaat ‘Angular Beef Lesson’ uit in eigen beheer en in waarna in 2013 ‘The Calming Influence of Teeth’ volgde. Inmiddels hebben de heren getekend bij Black Bow Records en is de derde plaat ‘Herb Your Enthusiasm’ klaar.

Wat onmiddellijk opvalt bij het beluisteren van deze plaat is dat de heren muzikaal redelijk wat in hun mars hebben, waar de gemiddelde plaat in dit genre vaak vooral leunt op sterke, veelal simpele, riffs is op ‘Herb Your Enthusiasm’ de songwriting geregeld wat complexer. Het album opent met het nummer ‘Lung Mountain’ en op dit nummer worden we meteen verrast met gast vocalen van Jon Davis (Conan).
Het openingsnummer klinkt heerlijk zwaar heeft lekkere basloopjes en complexe gitaarriffs en de vocalen van Alex Hurst zijn verrassend. Het nummer ‘Haarlem Struggle’ begint traag en ook bij dit nummer krijgt bassist Adam Swarbrick de gelegenheid zijn kunsten te vertonen met sublieme basloopjes, de tempo versnelling halverwege zorgt voor de broodnodige afwisseling en naar het einde toe lijkt het bijna alsof we hier te maken hebben met een progressieve band. Het nummers ‘Cone’, ‘Axis Of Green’ en ”Lung Valley’ klinken wat gelikter en vooral de zanglijn heeft een grunge “vipe” die doet denken aan een band als Alice In Chains. Op het nummer ‘Chabal’ horen we wederom Jon Davis weer voorbijkomen, het nummer is weer lekker up-tempo en dit zijn dan toch de nummers die iets meer brengen. De afsluiter ‘Hot Priest’ wordt gered door de up-tempo tussenstukken waar meer pit in zit, de trage “poppy” stukken hebben het zeker niet.

Boss Keloid heeft met ‘Herb Your Enthusiasm’ een album uitgebracht van een hoog niveau, soms net wat te gelikt maar desalniettemin vermakelijk. Het album ligt vanaf 8 april in de winkels.

(7/10, Black Bow Records)

1. Lung Mountain
2. Haarlem Struggle
3. Escapegoat
4. Cone
5. Axis Of Green
6. Highatus
7. Lung Valley
8. Elegant Odyssey
9. Chabal
10. Hot Priest

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ