Cruentator – Ain’t War Hell

Facebookrssmail

Cruentator is een nog erg jonge Italiaanse band, geformeerd eind 2015, ontstaan uit een gore band. Na een bezettingswissel wordt in 2016 de huidige bezetting bereikt en met deze bezetting wordt gestart met de opnames voor hun eerste full length album. Deze opnames worden begin 2017 afgerond, maar het duurt redelijk lang voordat het debuutalbum ‘Ain’t War Hell’ gelanceerd wordt. De intentie van de band is brute en agressieve thrash metal te maken, tekstueel gebaseerd op het thema oorlog.

De start van het album met ‘Merciless Extermination’ is inderdaad furieus met erg snelle thrashriffs en bijna ultrasnelle drums. De stem van zanger Ambro komt behoorlijk in de buurt van o.a. de Duitse bands Sodom en Kreator, muzikaal dringt een vergelijking met deze Duitse bands zich dan ook snel op. De meeste nummers hebben min of meer dezelfde opbouw met die hele snelle drums, meestal wel een break en gitaarsolo, welke goed maar niet bijzonder klinken. Uitschieter is het lekker opgefokte ‘The Nightstalker’ welke qua gitaarriff en drumritme net wat anders klinkt als de meeste andere nummers en er daardoor al snel uitspringt.

De productie is in orde, maar had nog wel wat helderder gemogen. Voor een debuut best een leuk album, met een half uur aan de ietwat korte kant wellicht, maar omdat de bulk van de nummers zich afspelen in het hetzelfde moordend hoge tempo en er toch wel ietwat van een gebrek aan afwisseling sprake is , is een veel langere duur ook niet heel wenselijk. Met wat meer afwisseling op een volgend album kunnen de heren van Cruentator wellicht wat meer bekendheid gaan scoren, er is zeker een bepaalde potentie.

(70/100, Xtreem Music)

Tracklist:
1. Merciless Extermination
2. Tyrants of the Wasteland
3. Barbaric Violence
4. Evil is Prowling Around 03:48
5. The Nightstalker
6. Marching Into a Minefield
7. The Shining Hate
8. Cluster Terror

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ