Happy birthday Ritchie Blackmore

Facebookrssmail

Richard Hugh (Ritchie) Blackmore werd geboren Weston-super-Mare op 14 april 1945 en is een Engels gitarist, en voornamelijk bekend als gitarist van de hardrock bands Deep Purple en Rainbow. Ritchie Blackmore groeide op in het Engelse Heston. Op zijn tiende kreeg hij zijn eerste gitaar van zijn vader. Hij volgde onder dwang nog wat klassieke gitaarlessen, maar daar lag zijn hart niet.

Ritchie speelde in tal van bands totdat hij in 1968 The Roundabout oprichtte, de groep die later op zou gaan in Deep Purple. In 1975 verliet hij na onenigheid op muzikaal gebied Deep Purple en richtte Ritchie Blackmore’s Rainbow op. Deze band bestond uit het voormalige Californische Elf met Ronnie James Dio als zanger en frontman. Het eerste album was getiteld ‘Ritchie Blackmore’s Rainbow’. Dit album was veel succesvoller dan het gelijktijdig uitgebrachte toenmalige Deep Purple album ‘Come Taste the Band’. Later zou hij nog terugkeren naar Deep Purple, maar zijn oude vete met zanger Ian Gillan kwam de sfeer niet ten goede en hij vertrok opnieuw in 1993. Zijn vervangers waren eerst Joe Satriani en vervolgens Steve Morse.

RockMuZine feliciteert Ritchie Blackmore met zijn 71ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ