Happy birthday Mark Tremonti

Facebookrssmail

Mark Thomas Tremonti werd geboren in Detroit op 18 april 1974 en is een Amerikaanse zanger, songwriter en gitarist.

Tremonti is oprichter en gitarist van de post-grungeband Creed en van de hardrock band Alter Bridge. Ondertussen heeft Tremonti ook een eigen band opgericht met hemzelf als zanger, namelijk Tremonti. Hiermee heeft hij het album ‘All I Was’ uitgebracht in 2012 de tour bij dit album werd volbracht met behulp van bassist Wolfgang Van Halen, zoon van gitarist Eddie Van Halen. In 2015 volgde het album ‘Cauterize’.

Alterbridge, drie van de vier leden van deze band (gitarist Mark Tremonti, drummer Scott Philips en bassist Brian Marshall) zijn afkomstig van de band Creed. Myles Kennedy was de zanger / gitarist van de band The Mayfield Four. Deze band heeft een hardrock stijl en ook hier werden er 4 albums opgenomen. Het eerste ‘One day remains’ verscheen in 2005 en de laatste langspeler ‘Fortress ‘dateert van 2013.

Binnenkort verschijnt het derde soloalbum van Mark Tremonti genaamd ‘Dust’.

RockMuZine feliciteert Mark Tremonti met zijn 42ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ