Happy birthday Angry Anderson

Facebookrssmail

Angry Anderson werd geboren in Melbourne op 5 augustus 1947 en is een Australische rock zanger. Angry’s officiële naam is Gary Stephen Anderson.

Na een moeilijke jeugd besloot hij een carrière in de muziek na te streven. Na een tijd in de hippieband Peace, Power & Purity te hebben gezongen trad hij in 1974 toe tot de band Buster Brown, waar ook de latere drummer van AC/DC, Phil Rudd in speelde. Buster Brown nam één plaat op, getiteld ‘Something to say’. Een echte doorbraak bleef echter uit en niet lang daarna ging de band uit elkaar.

Angry Anderson richtte daarna met de bassist van Buster Brown, Geordie Leach, eind 1979 Rose Tattoo op. Met Rose Tattoo werd enige wereldfaam bewerkstelligd en begin jaren 80 was de band live te zien op het beroemde Reading Festival. Met albums als ‘Assault & Battery’ uit 1981 en vooral ‘Scarred for Life’ uit 1982 werd een internationale doorbraak geforceerd. Rose Tattoo ging rond 1987 uit elkaar. Tussentijds speelde hij in 1985 een rol in de actiefilm ‘Mad Max Beyond Thunderdome’. In de jaren 80 werd Angry Anderson politiek actief en hij werkte daarnaast ook in de sociale sector. Anderson werd bij een groot publiek bekend doordat het nummer ‘Suddenly’, dat hij solo op single uitbracht, gebruikt werd bij de tv-bruiloft van Kylie Minogue en Jason Donovan in de serie ‘Neighbours’. In 1992 was hij op toneel te zien in de musical ‘Jesus Christ Superstar’ waarin hij de rol van Herodes vertolkte.

Eind jaren 90 werd Rose Tattoo heropgericht en de plaat ‘Nice Boys Don’t Play Rock N Roll’ uit 1992 was er een waarmee Rose Tattoo de wereld weer overging. Sinds die tijd treedt hij weer op en maakt platen. Het laatste wapenfeit van Angry Anderson en zijn Rose Tattoo stamt uit 2007 toen ‘Blood Brothers’ verscheen.

RockMuZine feliciteert Angry Anderson met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ