Happy birthday Karl Logan

Facebookrssmail

Karl Logan werd geboren in Summit, Pennsylvania op 28 april 1965 en is de huidige leadgitarist van de heavymetalband Manowar, waar hij sinds 1994 deel van uitmaakt.

Hij verving David Shankle en speelt sinds Louder Than Hell op alle albums. Voor die tijd speelde Logan zes jaar in de band “Arc Angel”, tot die in 1990 werd opgeheven. Vervolgens maakte hij deel uit van Fallen Angels, maar ook die band ging enige jaren later uit elkaar. Toen Logan in 1994 rondreed op de motor en bij toeval Joey DeMaio op de motor tegenkwam (bijna omver reed) vertelde hij hem in een spontaan gesprek dat hij gitarist was en DeMaio antwoordde dat Manowar een nieuwe gitarist zocht. Dit toeval leidde ertoe dat Logan in de band werd opgenomen.

Het is bekend dat Logan een fan is van mountainbiken. In 2006 kreeg hij een blessure aan zijn arm waardoor Manowar’s “Demons, Dragons en Warriors tour” en de release van het nieuwe album van de band ‘Gods of War’ vertraagde. Volgens bronnen was de schade aan de arm zo ernstig dat de blessure had kunnen leiden tot blijvende schade aan de zenuwen en het beëindigen van zijn muzikale carrière, maar Logan wist te herstellen en speelt nog altijd met de band.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ