Happy birthday Joey Jordison

Facebookrssmail

Nathan Jonas ‘Joey’ Jordison is geboren in Des Moines, Iowa op 26 april 1975 en is een Amerikaanse heavy metal- en rockmuzikant. Hij verwierf vooral bekendheid als drummer bij de band Slipknot, waarvan hij tot december 2013 deel uitmaakte.

Jordison begon op vijf- à zesjarige leeftijd met het bespelen van de gitaar en enkele jaren later met drummen. Voor hij in 1995 bij Slipknot terechtkwam, speelde hij in verschillende extreme metalbands zoals Modifidious en Anal Blast. Tot een van zijn nevenprojecten behoort de band Murderdolls. Ook was hij betrokken bij Otep en Roadrunner United. Daarnaast is hij actief als producer.

Met Slipknot was hij mede verantwoordelijk voor de albums: ‘Mate.Feed.Kill.Repeat’ (1996), ‘Slipknot’ (1999), ‘Iowa’ (2001), ‘Vol 3: The Subliminal Verses’ (2004) en ‘All Hope Is Gone’ uit 2005. Op 12 december 2013 kondigde Slipknot aan via haar officiële website dat Joey Jordison de band na 18 jaar had verlaten, onder vermelding van persoonlijke redenen. Op Joey’s officiële Facebook-pagina was echter te lezen dat hij ontslagen was en nooit zijn Slipknot fans vrijwillig zou achterlaten. Zowel Joey Jordison als Slipknot hebben onafhankelijk van elkaar beloofd om geen verdere details vrij te geven over de splitsing.

Na Slipknot werd Joey actief als drummer in de band Scar the Martyr.

RockMuZine feliciteert Joey met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ