Weekend Nachos – Apolagy

Facebookrssmail

apology_1500De Grindcore / Powerviolence / Sludge Metal band Weekend Nachos heeft op 1 januari dit jaar aangekondigd er mee te stoppen. Opgericht in 2004 in Chicago, USA en na vier full-lengths en vijf Ep’s te hebben uitgebracht vinden de heren het genoeg geweest. Weekend Nachos gaan er niet uit zonder nog wat te lekkers te brengen, op 20 mei verschijnt het vijfde en laatste album ‘Apolagy’.

‘Apolagy’ is een heerlijk gevarieerd album geworden, snelle simpele punk riffs tot doom achtige stukken. Bruut snel en trage zware stukken om even op adem te komen. Het eerste nummer dat voorbij komt heet ‘2015’. Een nummer dat beide omschrijvingen bevat, snelle grindcore en ergens halverwege zakt het tempo en krijgen we een loodzwaar stuk voorgeschoteld. Lekkere korte nummers met de overduidelijke junkinvloeden volgen, vermakelijk nummers als ‘Dust’, ‘Fake Political Song’ en ‘Judged’. Zo af en toe gaat het tempo er uit en dan krijg je een pareltje als ‘Judged’. Korte snauwende teksten als:

“YOU’RE A SELFISH, ENTITLED, SCUMBAG PRICK AND YOU’RE THE ONE JUDGING ME, FUCK YOU”

laten geen twijfel over zij die oordelen.

Supersnelle korte nummers met hier en daar met een trage passage volgen, stuk voor stuk vermakelijke nummers. Duidelijke boodschappen in de teksten van bijvoorbeeld het nummer ‘Eulogy’ waar duidelijk wordt wat de jaren hebben betekend:

“MY DEAR FRIENDS, OUR TIME IS DONE
TIME TO MOVE ON, DID WE HAVE OUR FUN WASTED YEARS, SO MUCH BULLSHIT
STOLE SO MUCH FROM ME, IT’S SICK”

Het album eindigt met een instrumentaal nummer van bijna tien minuten en gevoelsmatig is dit de laatste mars naar….het einde van Weekend Nachos.

Het laatste album van de mannen is een vermakelijk album geworden, verontschuldigingen geaccepteerd!

Weekend Nachos is het komende jaar nog druk aan het toeren waarna het boek definitief sluit en op 14 oktber staat Weekend Nachos op het Bloodshed Fest te Eindhoven.

(8/10, Relapse Records)

1. 2015 05:44
2. Dust 01:51
3. Fake Political Song 00:58
4. All 02:08
5. Judged 01:32
6. Dog Shit Slave 01:16
7. Writhe 01:46
8. N.A.R.C. 01:19
9. POW MIA 02:57
10. World Genocide 02:17
11. Eulogy 02:16
12. Night Plans 03:05
13. Apology 09:50

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ