Sektemtum – Panacea

Facebookrssmail

SEKTEMTUM_Panacea_cover_1440x1440 (2)Sektemtum is een black metal band uit het Franse Montpellier. Na het uitbrengen van het debuutalbum ‘Aut Caesar, Aut Nihil’ in 2012 had het gezelschap behoefte aan een pauze. Nu in 2016 verschijnt de opvolger ‘Panacea’. Sektemtum bestaat inmiddels niet meer als kwartet maar de heren gaan verder als trio daar de band afscheid heeft genomen van zanger Meyhna’ch. De band geeft aan dat het geen voorbereiding heeft genomen voordat zij de studio indoken, ze hadden haast en wilden gebruik maken het op dat moment heersende gevoel: “following the mood of the moment”.

‘Panacea’ is geen typisch black metal album geworden, de eerste nummers als opener ‘Place à la Comédie’, ‘Ebony Grand Master’ en ‘Direction Cataclysme’ zijn melodieuze nummers vol breaks en hebben naast het donkere karakter duidelijk industrial invloeden. Waar nummers als ‘Empire’ en vooral ‘Pantheon’ een wat bruter black metal smaakje hebben is het nummer ‘Le Crepuscule des Idoles’ een wat zoeter nummer waar meer rock invloeden te horen zijn.

Genoeg variatie dus op dit album waarbij de balans toch doorslaat naar het mer industrial getinte werk, constante factor zijn de vocalen en hoewel het niet geheel duidelijk is wie hier het leeuwendeel voor zijn rekening neemt, alle drie de bandleden nemen vocalen voor hun rekening. Lekkere opvallende nummers zijn verder ‘Lord Hear Our Prayers’ en ‘Zero Bravo’ terwijl afsluiter en titelnummer ‘Panacea’ weer een echte up-tempo rocker is met een zwart sausje.

Variatie is leuk en houdt een plaat spannend maar kan ook vertwijfeling veroorzaken, Sektemtum begeeft zich op het randje. Het album is vanaf 26 mei verkrijgbaar.

(7,5/10, Osmose Productions)

Tracklisting:

1. Place à la Comédie
2. Ebony Grand Master
3. Direction Cataclysme
4. Empire
5. Pantheon
6. Le Crépuscule des Idoles 7. Bad Winds
8. Lord Hear Our Prayers
9. 218
10. Subsonic
11. Zero Bravo
12. Panacea

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ