Vortex – Them Witches

Facebookrssmail

In de roemruchte beginjaren van de Nederlandse Hard Rock maakten vooral bands als Picture, Bodine en Vengeance furore. Ook een band als het Groningse Vortex met albums als ‘Metal Bats’ en ‘Open The Gates’ mocht er zeker wezen maar ontsteeg nooit de underground. Toch mogen ze, na een relatief korte onderbreking, hun 40 jarig jubileum vieren. Om dit feest enige luister bij te zetten ging gitarist Martjo Brongers eens geen nieuw materiaal bij elkaar pennen maar zocht hij inspiratie uit de oude doos door alle stokoude demo’s nog eens door te nemen. Dat heeft geleid tot het opnemen van een stapel songs die ooit bedoeld waren om eind jaren tachtig uitgebracht te worden.

Omdat de band de laatste tijd weer redelijk actief is en live echt een lekkere vette show neerzet klinken deze, weliswaar oude, nummers heerlijk gedreven en op en top jaren tachtig. Zanger Jurjen ‘Thunderforce’ Tichelaar beschikt nog steeds over een prima strot en het dubbelloops gitaarwerk klinkt gewoon erg vet. Kortom, voor liefhebbers van old school Hard Rock is het smullen geblazen bij nummers als ‘Spiritualien’, ‘Death At Dawn’, ‘I.C.U.’, ‘Them Wiches’ en ‘Gonna Hit You’.

De oude Iron Maiden invloeden zijn duidelijk hoorbaar maar ook die van de oude Accept klinken af toe weliswaar herkenbaar maar ook als muziek in de oren. ‘Them Witches’ is dan ook een heerlijke nostalgische trip van degelijke ouderwetse Heavy Metal waarvoor gelukkig nog steeds de nodige belangstelling is en begeesterd wordt uitgevoerd door oude rotten. Een extra pluim voor de fraaie hoes die helemaal in de lijn ligt van eerder uitgebracht materiaal. Ook live zeker eens de moeite waard om kennis te maken met deze Groningse rockers. Een lekkere jubileumplaat in ieder geval die met gepaste trots gepresenteerd kan worden en zonder opsmuk hetgeen biedt waar Vortex voor staat.  (78/100) (Gates Of Hell Records)

Tracklist Them Witches:

1. Spiritualien 05:12
2. Death at Dawn 04:23      
3. I.C.U 05:42      
4. Them Witches 06:17      
5. Gonna Hit You 04:44      
6. Tremorial 06:27      
7. No Breath 03:24      
8. Fearless04:24      
9. Five Fall 05:56      
10. Thirst Things First 04:16

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ