Happy birthday Brett Gurewitz

Facebookrssmail

Brett Gurewitz werd geboren in West Hills, Californië op 12 mei 1962 en is de gitarist en tekstschrijver van de Amerikaanse punkrockband Bad Religion. Hij is daarnaast de eigenaar van het platenlabel Epitaph Records.

Hij speelde van 1979 tot 1994 bij Bad Religion, sloot zich in 1995 en 1996 bij de band Daredevils aan en speelt sinds 2001 weer bij Bad Religion. Als muziekproducent heeft hij tevens achtergrondzang en gitaarspel verzorgd op albums van onder meer No Use for a Name, Down by Law, Chemical People, Rancid, Pennywise en Millencolin. Op het album ‘Cold as the Clay’ van Greg Graffin (zanger van Bad Religion) uit 2006 is hij te horen als achtergrondzanger.

Bad Religion is een punkband, die in 1979 in Los Angeles is opgericht door Greg Graffin (zang), Jay Bentley (basgitaar), Jay Ziskrout (drums) en Brett Gurewitz (gitaar).

Brett Gurewitz richtte zelf het platenlabel Epitaph op om enkele Bad Religion platen uit te brengen. Dit label is uitgegroeid tot een van de bekendste punklabels. Tussen 1994 en 2000 kwamen echter ook enkele albums van Bad Religion uit bij Atlantic Records en Epic Records, waarna ze in 2000 weer de overstap naar het punklabel Epitaph maakte. In 2010 vierden ze hun dertigjarig jubileum met een wereldwijde toer. In het najaar van 2010 kwam hun zestiende album uit.

RockMuZine feliciteert Brett Gurewitz met zijn 54ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ