Happy birthday Richard Barbieri

Facebookrssmail

Richard Barbieri werd in Londen geboren op 30 november 1957. De Brit maakte in 1976 zijn debuut in de muziekwereld met de groep Japan. Barbieri leverde in Japan met name zijn aandeel in het spel op de toetsenborden, samen met David Sylvian stak hij veel tijd in het programmeren van de synthesizers. In 1983 valt Japan uiteen. In 1984 en 1985 werkt Barbieri samen met diverse musici, onder meer David Sylvian en Robert Fripp. Hij start ook een duo met zijn ex-Japan-collega Steve Jansen, wat lang stand zou houden en een zestal albums op zou leveren.

Vanaf 1993 tot op heden speelt Barbieri in de progressieve rockband Porcupine Tree. In 2005 kwam het solo-debuut van Barbieri in de vorm van het album ‘Things Buried’. Met ‘Nightporter’ wordt Japan nog ieder jaar in de bovenste helft gedraaid tijdens de Top 2000.

RockMuZine feliciteert Richard Barbieri met zijn 61ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ