Happy birthday Glen Drover

Facebookrssmail

Glen Drover werd geboren op 25 mei 1969 en is een Canadese heavy metal muzikant uit Missisauga, Ontario, Canada. Glen Drover is het best bekend als de voormalige lead gitarist van Megadeth en King Diamond, evenals zijn eigen band Eidolon waarin hij samen met zijn broer Shawn Drover speelt met wie hij ook in Megadeth heeft gespeeld.

Glen Drover begon gitaar te spelen als een kind, en werd op de leeftijd van 10 bijgestaan ​​door zijn broer Shawn op drums. Glen werd o.a. beïnvloedt door Tony MacAlpine, Randy Rhoads en David Gilmour. De Drover broers vormden de thrash / power metal band Eidolon in 1996 en hebben met deze band zeven albums uitgebracht tot nu toe. De laatste release, ‘The Parallel Otherworld’, verscheen in 2006.

In 1998 trad Glen Drover toe tot King Diamond en verscheen hij op het album ‘House Of God’. In oktober 2004 ging Glen Drover aan de slag bij thrash metal band Megadeth met zijn broer Shawn. Na een uitgebreide wereldtournee heeft Glen Drover bijgedragen aan Megadeth’s 2007 release, ‘United Abominations’ als de lead gitarist.

In januari 2008 verliet Glen Drover Megadeth om zich te concentreren op het gezinsleven; het constante toeren begon te een negatief effect op hem hebben. Zijn laatste show met Megadeth was op 18 november 2007 in Brisbane, Australië. In een reactie op het verlaten van de band zei Glen: “Ik ben me bewust van de geruchten dat ik Megadeth verliet om me te concentreren op het gezinsleven en mijn gezinsleven is altijd mijn prioriteit geweest. Op het einde was ik niet gelukkig met de situatie, er was het verlangen meer tijd te willen doorbrengen met mijn familie en dit deed me beseffen dat het tijd voor mij was om verder te gaan naar het volgende hoofdstuk in mijn muzikale carrière, ik heb veel mooie herinneringen en ontmoette een heleboel goede mensen langs de weg, zowel de fans en mensen in de industrie”.

RockMuZine feliciteert Glen met zijn 47ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ