Happy birthday Danny Carey

Facebookrssmail

Danny Carey is geboren in Paola, Kansas op 10 mei 1961 en is een Amerikaans drummer, vooral bekend geworden als drummer van Tool. Daarnaast speelt hij ook nog slagwerk bij Zaum, Pigmy Love Circus en Volto!. Danny Carey begon met spelen toen hij 11 was. Hij volgde percussielessen, maar was ook erg geïnteresseerd in wiskunde en metafysica. Hij was de buur van Maynard James Keenan, die hij uit de nood hielp toen hij geen drummer vond voor zijn muziekgroep. Zo werd Tool geboren.

Tool is opgericht in 1990 door zanger Maynard James Keenan, gitarist Adam Jones, drummer Danny Carey en de bassist Paul d’Amour. In 1992 brengen ze hun eerste EP uit: ‘Opiate’. Hierop staan 6 nummers, waaronder de latere hit ‘Hush en Opiate’. Dit was de opstap naar hun eerste volwaardige album ‘Undertow’ dat in 1993 uitkwam, met onder meer een gastoptreden van Henry Rollins. In datzelfde jaar stond Tool geprogrammeerd op het Amerikaanse muziekfestival Lollapalooza, waar zij veel bekijks trokken. Dit optreden zorgde ervoor dat ‘Undertow’ al snel een gouden plaat werd (later zou hij zelfs dubbel platina worden). In 1993 toerden ze door Nederland in het voorprogramma van Fishbone en stonden op Popwerk in Den Bosch en op de eerste editie van het Nederlandse festival A Campingflight To Lowlands Paradise.

RockMuZine feliciteert Danny Carey met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ