Toner Low steelt de show in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Op woensdag 25 mei was er weer een midweeks optreden geprogrammeerd in de Gebr. de Nobel te Leiden. Het Amerikaans duo van Jucifer was overgekomen voor een Europese rondgang en bracht een bezoek in Leiden. Support voor deze show was geen onbekende, Toner Low heeft, zeker in deze regio, een behoorlijk aantal fans aan zich heeft weten te binden en mocht evenals in Venlo het bal voor Lucifer openen.

Het was al weer zo’n drie jaar terug dat Toner Low op een Leids podium te bewonderen was en dat was te merken. Een goed gevulde zaal met interesse in vooral dit stoner doom gezelschap. Wanneer Toner Low het podium bestijgt weet je wat je krijgt, het gezelschap verzaakt zelden en schotelt een ieder een flinke pot stoner doom voor. Loodzware riffs, strakke drums met incidentele vocalen. Donker, zonder enige lichteffecten behalve het scherm dat een smakelijke visualisatie weergeeft van de hoes van de derde langspeler ‘Toner Low III’ en natuurlijk de roterende visuele weergave op de bass drum. Een lekkere pot muziek, zoals eigenlijk altijd met enthousiasme gebracht, de wapperende dreads van bassiste Miranda en de strakke drums van Jack met de klassieke zonnebril. Zanger / gitarist Daan staat de laatste tijd op het podium met gehoorbescherming i.v.m. tinnitus. Toner Low zette een super strakke en vette set neer en het publiek genoot zichtbaar van het optreden, getuige de kop schuddende mensenmassa. Een set van bijna een uur, en dat voor een voorprogramma, die voor het merendeel van de bezoekers nog wel langer had mogen duren.

Jucifer, het normaliter in een camper reisende duo uit Athens, Georgia heeft de “woonwagen” achter gelaten in de VS en is op tour in het Europese landschap. Wie de liefelijke liedjes uit de begin periode als ‘The Mountain’ of ‘She Tides The Deep’ verwachtte kwam bedrogen uit. Edgar Livengood en Amber Valentine maken tegenwoordig muziek die een mix is van stoner en grind en de nummers die werden voorgeschoteld kwamen voornamelijk van de laatste albums ‘За Волгой для нас земли нет’ uit 2013 en het laatste album ‘District of Dystopia’. Zwaardere muziek met “harsh vocals” en een stuk bruter dan het eerdere werk. Amber schreeuwde de longen uit het lijf en verschool zich achter haar lange blonde manen terwijl manlief Edgar als een ware houthakker de drums onder handen nam. Vermakelijk was het wel hoewel een deel van het publiek het voor gezien hield en huiswaarts keerde waren er voldoende die zich lieten vermaken met het compromisloze, brute werk van Jucifer.

Een leuke en gezellige avond in Gebr. de Nobel waarbij Toner Low duidelijk en terecht meer aandacht kreeg en letterlijk de show stal!

Foto’s © Eus Straver

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ