Paul Samson zou vandaag 63 jaar geworden zijn

Facebookrssmail

Paul Samson werd geboren op 4 juni 1953 en was een Britse gitarist, een pionier en heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van de NWOBHM.

Na in wat obscure bands gespeeld te hebben vormde Paul Samson in 1977 de band Samson bestaande uit Chris Aylmer op basgitaar en Clive Burr op drums. Burr verliet Samson uiteindelijk voor Iron Maiden en werd vervangen door Thunderstick. In 1979 werd de line-up uitgebreid tot een viertal, met de toevoeging van Bruce Dickinson op zang (met de artiestennaam “Bruce Bruce”).

De band genoot een cult status in de new wave van de Britse heavy metal na het uitbrengen van de albums: ‘Survivors’, ‘Head On’ en ‘Shock Tactics’ tot 1981 wanneer zowel Thunderstick en Dickinson verliet, de laatste om toe te treden Iron Maiden.

Nicky Moore werd aangeworven als vervanging, en Mel Gaynor werd vervangen voor Pete Jupp en in deze line-up werd ‘Before the Storm’ en ‘Do not Get Mad Get Even’ opgenomen. Deze twee albums verkochten in grotere hoeveelheden dan de eerste drie en de band toerde door meer landen en speelde voor een groter publiek dan tijdens de Bruce / Thunderstick line-up. Hoewel het hoogtepunt van de New Wave of British Heavy Metal bereikt was ging de band in 1984 uit elkaar.

Samson bracht de volgende jaren in diverse solo- en band projecten, waaronder diverse tijdelijke samenstellingen van Samson en had succes als producer maar ook als een blues gitarist.

Samson stierf aan kanker op 9 augustus 2002 in Norwich tijdens het opnemen van een nieuw Samson album met Nicky Moore.

Paul Samson zou vandaag 63 jaar geworden zijn.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ