Kelly Johnson zou vandaag 58 geworden zijn

Facebookrssmail

Bernadette Jean “Kelly” Johnson werd geboren op 20 juni 1958 in Londen, Verenigd Koninkrijk en was een Britse gitariste die vooral bekend werd als lid van de vrouwelijke heavy metal band Girlschool. Ze speelde van 1978 tot 1983 bij de band, waarna ze de band verliet. Hierna verhuisde de ze voor 10 jaar naar Los Angeles, de Verenigde Staten. In 1993 keerde ze terug bij Girlschool en bleef tot 2000. In 2001 werd bij haar leukemie vastgesteld. Na 6 jaar vechten overleed ze op 15 juli 2007 op 49-jarige leeftijd in haar geboorte stad Londen.

1981 was een goed jaar voor de groep. Samen met Motörhead brachten ze een album uit onder de naam “Motörschool Headgirl”. De ep “St. Valentine’s Day massacre”, met de hit “Please don’t touch” behaalde de vijfde plaats in de Britse Top 40. Later dat jaar brachten ze hun tweede album uit, “Hit and run”. Het album bereikte de vijfde plaats in de albumlijst en de gelijknamige single de 35e plaats in de Britse Top 40. In 1982 kwam hun derde album “Screaming blue murder” uit. Ook werd Enid Williams vervangen door Gil Weston-Jones.

Met Girschool was Kelly mede verantwoordelijk voor de langspelers ‘Demolition’ (1980), ‘Hit and Run’ (1981) en ‘Screaming Blue Murder’ uit 1982.

Kelly Johnson zou vandaag 58 geworden zijn.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ