Happy birthday Cris Bonacci

Facebookrssmail

Cristina ‘Cris’ Bonacci werd geboren 15 oktober 1964 in Melbourne en is een Australische producer, songwriter en muzikant. Ze was de lead gitarist van de Britse heavy metal band Girlschool (1984-1992, 2004). Cris Bonacci is opgegroeid in Melbourne. Haar gitaar stijl komt voort uit een aantal formele muzikale studies welke zij deed in Australië, maar vooral van het luisteren naar klassieke rock albums en het oefenen op deze albums.

Cris Bonacci en Youlten vormden de heavy rock band, Sweet Jayne, in het begin van 1977 in Melbourne met Robyn Clarke op drums en Sally Zylstra op basgitaar. Voorafgaand aan hun eerste optreden verliet Youltende band en werd vervangen door zanger Chris Scheri. Deze band ontwikkelde een omvangrijke lokale aanhang in Melbourne en hun titelloze EP werd uitgegeven in januari 1980.

Na haar stint in Sweet Jayne, verhuisde Cris Bonacci naar het Verenigd Koninkrijk om daar te werken als sessie en opname muzikant na aanvankelijk uitgenodigd te zijn door Mike Oldfield. In Londen trad Cris Bonacci toe tot de all-female hard rock band She als lead gitarist. Ze voegde zangeres Jackie “Jacqui” Bodimead en voormalig Rock Goddess bassiste Tracey Lamb toe, met wie Cris Bonacci later samen zou werken in Girlschool. Kort na het vertrek van lead gitarist Kelly Johnson het vertrek werd Cris Bonacci uitgenodigd met haar keyboardspeler Bodimead om zich bij de band Girlschool aan te sluiten. Met Girlschool (1984-1992) nam Cris Bonacci de albums ‘Running Wild’, ‘Nightmare at Maple Cross’, ‘Take a Bite’ en ‘Girlschool’ en toerde ze uitgebreid over de hele wereld.

RockMuZine feliciteert Cris Bonacci met haar 53ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ