Despised Icon – Beast

Facebookrssmail

Despised Icon - Beast - ArtworkDespised Icon is een Canadese deathcore band opgericht in 2002. Na het debuut album ‘Consumed by Your Poison’ eveneens uit 2002 bracht de band die albums uit via Century Media, het laatste ‘Day of Mourning’ verscheen in 2009. Inmiddels heeft de band een contract getekend bij Nuclear Blast en verschijnt het vijfde album, ‘Beast’, op 22 juli.

Het album opent met ‘The Aftermath’ en meteen wordt duidelijk dat Despised Icon geen consessies heeft gedaan. Brute death met heerlijke hardcore stukken, hardcore stukken die vooral in dit nummer goed op de voorgrond staan. ‘Inner Demons’ is een meer bruut death metal nummer. Snelle riffs en brute, agressief bijtende vocalen van zanger Steve Marois, wat een gif spuit die man.

Net als je denkt, veel bruter en sneller kan het niet komt ‘Drapeau Noir’ voorbij denderen. Ook in dit nummer is er ruimte voor een lekkere hardcore passage met goed klinkende background vocals en een heuse gitaarsolo. Opvallende nummers zijn ‘Grind Forever’, een traag hardcore nummer, en ‘One Last Martini’ een meer brute kraker. Enige minpuntje dat ik me kan bedenken is de “pig squeal” vocalen die zo nu en dan voorbijkomen in bijvoorbeeld ‘Bad Vibes’ of ‘Time Bomb’ omdat nou eenmaal niet mijn ding is. De plaat sluit af met titelnummer ‘Beast’, misschien wel het meest brute nummer op dit album met ook hier, jawel, een overdosis aan piepende varkens.

Despised Icon heeft met ‘Beast’ weer een lekker gevarieerd album weten te produceren. Vette hardcore in combinatie met brute death metal, pure deathcore!

(8/10, Nuclear Blast)

Tracklist:
1. The Aftermath 03:37
2. Inner Demons 03:12
3. Drapeau noir 03:06
4. Bad Vibes 02:56
5. Dedicated to Extinction 01:29
6. Grind Forever 03:05
7. Time Bomb 03:10
8. One Last Martini 03:32
9. Doomed 01:41
10. Beast 03:14

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ