Destroyer666 – Never surrender

Facebookrssmail

Het van oorsprong Australische Destroyer666 is 1 van de oudste bands actief in de blackened thrash. Vanwege het succes van de 1e twee albums besloot oprichter en bandleider K.K. Warslut de band te verkassen naar Europa en streek enige tijd in ons koude kikkerland neer, Eindhoven om precies te zijn, bovenop waar veel metalen actie in Nederland was. Zodoende kon de band mee gaan draaien in het circus van concerten en festivals. Later ging Warslut naar de huidige locatie, Engeland. Hoewel de band al in 1994 is opgericht, is er vanaf het begin van deze eeuw wat vertraging gekomen in het uitbrengen van albums, reden waarom het nieuwste product pas het zesde full-album is, terwijl de opnamen al in juni 2021 klaar waren; wel werd er tussen de bedrijven door ook geregeld een EP, single of live-album uitgebracht. In al die jaren is de band de blackened thrash trouw gebleven, hoewel de randjes tegenwoordig niet meer zo heel rauw zijn dan in de begintijd, waar de band wat dichter tegen de black metal aan schuurde.

Opener en titelnummer ‘Never surrender’ is een uptempo en lekker swingend nummer met hier en daar gitaarwerk wat aan Iron Maiden doet denken, het middenstuk wordt ruim gevuld met soleerwerk. ‘Andraste’ gaat furieus in pure black van start, halverwege luwt de storm enigszins. ‘Guillotine’ bevat dat typische heerlijke swingende gitaarwerk wat je ook op ‘Wildfire’ kon beluisteren, tekstueel is het een heftige aanklacht tegen het moederland van Warslut. ‘Pitch black night’ gaat qua zang nog het meest richting black. Ook ‘Grave raiders’ hebben qua riffing wel Maiden-invloeden en is weer zo’n heerlijk swingend nummer. ‘Rather death’ heeft al gelijk dat typische black-geluid, ook de vocalen klinken venijnig in dit snelle thrashnummer en tesamen met het lekkere gitaarwerk in zowel riffing als solo maakt dit nummer tot het hoogtepunt van dit album. Zoals we inmiddels van Destroyer666 gewend zijn, is het laatste nummer ‘Batavia’s graveyard’ een min of meer epische blacksong.

Na de niet zo sterke EP ‘Call of the wild’ komt Destroyer666 terug met een sterk full-album, dit album zit qua intensiteit en kwaliteit op hetzelfde niveau van voorganger ‘Wildfire’. (85/100) ( Season of Mist )

Bandleden:

K.K. Warslut                                       –              Vocals & Guitars

Bez                                                        –              Guitars

Felipe Plaza Kutzbach                    –              Bass

Kev Desecrator                                –              Drums

Tracklist:

1                    Never surrender

2                    Andraste

3                    Guillotine

4                    Pitch black night

5                    Mirror’s edge

6                    Grave raiders

7                    Savage rights

8                    Rather death

9                    Batavia’s graveyard

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ