Joey Covington zou vandaag 71 geworden zijn

Facebookrssmail

Joseph Edward “Joey” Covington werd op 27 juni 1945 als Joseph Edward Michno geboren in Johnstown, Pennsylvania, USA. Covington leerde zichzelf op 10=jarige leeftijd drummen en speelde met zijn eerste bands in het voorprogramma van onder anderen de Rolling Stones en The Shangri-Las, alvorens hij drummer werd in de vaste band van the Supremes. Toen Joey 21 was verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij Papa John Creach leerde kennen.

Covington werd in 1969 als percussionist bij Jefferson Airplane gevraagd voor het album ‘Volunteers’ en bleef bij de band tot deze in 1972 uit elkaar viel in Jefferson Starship en Hot Tunas. Covington koos voor Hot Tuna, waar hij al enkele jaren in speelde in de periodes dat Jefferson Airplane niet speelde. Hij was nog wel betrokken bij de oprichting van Jefferson Starship, maar het album ‘Blows Against the Empire’ werd uiteindelijk uitgebracht als solo-album van frontman Paul Kanter.

Na het uiteenvallen vormde Covington de San Francisco All Stars en tourde hij met de psychedelische rockband Quicksilver Messenger Service. Covington overleed toen hij op 4 juni 2013 de macht over het stuur verloor en tegen een muur tot stilstand kwam in Palm Springs, California.

Joey Covington zou vandaag 81 jaar zijn geworden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ