Happy birthday Michael Sweet

Facebookrssmail

Michael Harrison Sweet werd geboren 4 juli 1963 in Whittier, Californië en is een christelijke rockartiest uit de Verenigde Staten. Hij is de zanger van Stryper en daarnaast heeft hij zijn eigen soloproject.

In het begin van de jaren 80 werd de band Stryper opgericht door Michael Sweet en zijn broer Robert Sweet. Na jaren Stryper vertrok Michael Sweet uit de band Stryper. Michael Sweet begon met zijn eigen soloproject. In 2000 kwam Stryper weer bij elkaar.

In 2008 werd bekend dat Michael Sweet als een van de twee nieuwe vocalisten van de groep Boston ging optreden, in 2011 keerde hij Boston weer de rug toe om Stryper de prioriteit te gunnen.

Begin jaren 80 kwam Stryper op als christelijke metal band om tegengas te geven aan de Satanische tendens in de metal wereld. Met albums als ‘Yellow & Black Attack’ uit 1984, Soldiers Under Command (1985) en ‘To Hell with the Devil’ uit 1986 werd het christelijke woord demotal wereld in gebracht. Stryper is nog steeds actief, het laatste wapenfeit stamt uit 2015 toen het album ‘Fallen’ verscheen.

RockMuZine feliciteert Michael Sweet met zijn 53ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ