Happy birthday Jimmy Crespo

Facebookrssmail

James “Jimmy” Crespo, Jr. werd geboren op 5 juli 1954 in Brooklyn, New York en is een Amerikaanse gitarist. Hij was de lead gitarist van Aerosmith van 1979 tot 1984.

James Crespo Jr. werd geboren in Brooklyn en opgevoed door Puerto Ricaanse-Amerikaanse ouders in een muzikaal gezin en heeft één broer John Crespo. Jimmy begon met gitaarspelen op de leeftijd van 14. Hij vormde zijn eerste band, The knomes, kort daarna. Tijdens zijn tienerjaren werd hij een volleerd gitarist, zijn inspiratie vond hij bij artiesten als The Yardbirds, Cream, The Beatles en Jimi Hendrix. Na het vormen van de New Yorkse club band Anaconda trok Jimmy Crespo de aandacht van de muziekindustrie wat leidde tot sessie werk met een aantal “high-profile” artiesten zoals Meat Loaf en Stevie Nicks. Hij werd aangesteld als lead gitarist en songwriter van de band Flame die werd geleid door de krachtige zanger Marge Raymond. Flame bracht twee albums: hun debuut in 1977 ‘Queen of the Neighborhood’ en in 1978 hun tweede album, getiteld ‘Flame’.

Na het uiteenvallen van Flame werd Jimmy Crespo weer sessie muzikant. Jimmy Crespo trok de aandacht van het management Aerosmith na het vertrek van Joe Perry in 1979 en werd uitgenodigd om auditie te doen voor de vacante leadgitarist positie. Hij deed de tour voor het album ‘Night in the Ruts’ uit 1979 en de opnames voor het album ‘Rock in a Hard Place’ (1982). Een roerige periode bij Aerosmith, drugsgebruik was in die tijd het grootste probleem in de band.

RockMuZine feliciteert Jimmy Crespo met zijn 62ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ