Happy birthday Nergal

Facebookrssmail

Adam Michał Darski werd geboren in Gdynia op 10 juni 1977 en is een Pools zanger en gitarist van de Poolse blackened deathmetalband Behemoth. Nergal speelt slag-, solo-, bas- en akoestische gitaar. Ook wordt de zang in de band door hem verzorgd en hij is tevens manager van Behemoth sinds de oprichting. Hij is ook het enige lid van Behemoth die er al vanaf het begin in zit. Hij deed een universitaire studie geschiedenis en latijn. Zijn artiestennaam, Nergal, is ontleend aan een gelijknamige god uit de Babylonische mythologie.

In eigen land kreeg Nergal de nodige kritiek toen hij in 2007 een bijbel aan flarden scheurde bij een concert in Gdynia. De uitgescheurde pagina’s wierp hij hierop in het publiek. Hij noemde het christendom “de grootste criminele sekte” en de Bijbel “een leugenachtig boek”. Later staken fans de flarden in brand. Verschillende rechtszaken werden tegen Nergal aangespannen en de rechter stelde in augustus 2011 Nergal in zijn gelijk met de uitspraak dat dit feit ‘een vorm van kunst was’.

Op 8 augustus 2010 werd Nergal met spoed naar de hematologie afdeling van het Gdansk Medical University Hospital gebracht voor behandeling van een destijds geheime ziekte. Alle Behemoth shows tot en met november 2010, met een Russische en Noord-Amerikaanse tours, werden geannuleerd. Op 24 augustus 2010 werd Nergal gediagnosticeerd met leukemie. Inmiddels is Nergal hersteld en volop actief met zijn Behemoth.

RockMuZine feliciteert Nergal met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ