CD van de Week: Slow Season – Westing

Facebookrssmail

Westing Slow Season copy‘Westing’ is het derde album van Slow Season uit California USA. Hun vorige platen dateren uit 2014 (‘Mountains’) en 2012 (‘Slow Season’). Verder heeft de band nog 4 singels/EP’s uitgebracht waaronder 1 singel van het Black Sabbath nummer ‘Supernaut’ (Black Sabbath – ‘Vol.4’ 1972).
Ken je de band nog niet? Dan weet je nu gelijk in welke richting je mag denken als je besluit hun CD te gaan beluisteren.

‘60/’70’s

De bandleden hebben een grote liefde voor muziek uit het verleden en hebben erg goed geluisterd naar bands als Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, The Doors, Cream en Iron Butterfly (ook uit California). Deze schijf is een echte groei diamant. Je komt er steeds meer in naar mate je hem vaker beluisterd. Tegenwoordig is natuurlijk erg hip om “ouderwetse” muziek te maken en daarom denk ik ook dat met het uitbrengen van hun derde CD de tijd wel eens rijp zou kunnen zijn voor Slow Season om de oversteek te kunnen gaan maken naar Europa. Zeker omdat hun stijl het hier goed doet.

Psychedelische, Stoner, Bluesrock en Jane’s Addiction

Wat mij direct opvalt bij het horen van het openingsnummer is de vergelijking met (plaatsgenoten) Jane’s Addiction en het lekkere logge zompige Led Zeppelin achtige drumgeluid. Dat is een lekkere binnenkomer dus! Het is misschien dus niks nieuws wat de mannen van Slow Season doen maar het klopt gewoon allemaal. De CD telt zelfs maar 8 nummers iets wat vroeger heel gewoon was in de jaren 60 en 70. En laten we eerlijk wezen, komt er nou echt zo ontzettend veel vernieuwende muziek uit tegenwoordig? Eerdergenoemde bands zijn en waren de grondleggers van de rockmuziek waar menig band van tegenwoordig op voortborduurt (“And I Like It!”).

Analoog

‘Westing’ is een lekker vet “Old School” album geworden welke door de band geheel zelf geproduceerd, en geheel analoog opgenomen is. Heel simpel dus, “What You Hear is What You Get!”
Persoonlijk zou ik deze band plaatsen in het rijtje van hedendaagse bands tussen o.a. Clutch, Monster Truck, Old man’s Will (hun label mates) en Red Fang.

We Want More

Ik wordt erg blij van dit soort bands en krijgt in dit geval ontzettend veel zin om het vliegtuig te pakken richting California! Of zou dat te maken hebben met het huidige weer in ons land? Dus wanneer je het mij vraagt zeg ik…..boekers en promotors snel naar Nederland halen deze band!!

(8/10, RidingEasy Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ