Happy birthday Ryan McCombs

Facebookrssmail

Ryan McCombs werd geboren op 16 juli 1974 in Muncie, Indiana en is een heavy metal zanger. Van 1997 tot 2004 was hij de zanger van de metal band SOiL. Ryan McCombs was ook zanger van de metal band Drowning Pool vanaf 2005 tot zijn vertrek in 2011. Sindsdien is hij herenigd met SOiL.

Ryan McCombs werd ontdekt door SOiL door middel van een compilatie-cd van onbekende bands. Hij werd lid van de rockband SOiL als zanger medio 1997. De band heeft drie albums en één EP uitgebracht met Ryan McCombs: ‘El Chupacabra’ (EP), ‘Throttle Junkies’, ‘Scars’ en ‘Redefine’. SOiL groeide qua populariteit en terwijl op tour besloot Ryan McCombs de band te verlaten, zijn vertrek had als gevolg veel geplande optredens samen met acts als Sevendust en Damageplan geannuleerd moesten worden.

Ryan nam een sabbatical en starte in 2005 bij Drowning Pool als vervanger van Jason Jones. Met Drowning Pool was Ryan medeverantwoordelijk voor de albums ‘Full Circle’ (2007), het live album
‘Loudest Common Denominator’ (2009) en ‘Drowning Pool’ (2010). In 2011 verliet Ryan McCombs Drowning Pool en pakte hij de microfoon weer op bij SOiL.

RockMuZine feliciteert Ryan McCombs met zijn 42ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ