Happy birthday Carl-Michael Eide

Facebookrssmail

Carl-Michael Eide werd geboren op 24 juli 1974 en is een Noorse black metal muzikant, multi-instrumentalist en zanger. Hij is ook bekend onder het podium namen Aggressor, Czral en Exhurtum. Hij speelde in diverse black metal en avant-garde metal bands. Bands als Ved Buens Ende, Aura Noir, Cadaver, Dodheimsgard, Satyricon, Ulver, Inferno en recent in de jazz / rock band Virus. Hij was ook een sessie drummer van Dimmu Borgir tijdens hun 1997 tour.

Op 26 maart 2005 viel hij (het is onduidelijk of hij viel of sprong) van een gebouw van vier verdiepingen en lag in het ziekenhuis voor enkele maanden. Zijn voeten kan hij als gevolg van het incident niet meer gebruiken en hij is daardoor niet meer in staat om drums te spelen, maar Carl-Michael is nog steeds actief als zanger, gitarist en bassist.

Carl-Michael is verantwoordelijk voor tal van albums en epos, de laatste plaat kwam uit in 2012 en was Aura Noir, ‘Out to Die’.

RockMuZine feliciteert Carl-Michael Eide met zijn 42ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ