D Generation – Nothing Is Anywhere

Facebookrssmail

D Generation - Nothing Is Anywhere - Artwork (1)En daar is de comeback van D Generation met hun vierde album ‘Nothing Is Anywhere’. De Amerikaanse glam punk band begon hun muzikale carriere al in 1991, ging uit elkaar in 1999 en deed een kleine reunie tour in 2011. Een band die veel formatiewisselingen kende, maar waar zanger Jessie Malin de muziek altijd trouw bleef.

D Generation, die na hun tweede album al in de voorprogramma’s van o.a. de Ramones, Kiss en Green Day stond, zette gelijk naam op de kaart. Helaas ging het derde album ‘Through the Darkness’ ze niet al te best af. Het album waaraan zelfs David Bowie meewerkte had telleurstellende verkoopcijfers en na hun tour met The Offspring in 1999 besloot de band dan ook te gaan stoppen. Maar nu 17 jaar na dat laatste “succes” is de band terug van weggeweest.

Vorig jaar konden we al een voorproefje krijgen met de single release ‘Queens of A’, die alleen tijdens Record Store Day te verkrijgen was. Dat de mannen van D Generation er wat jaartjes tussenuit is geweest en een beetje ouder zijn geworden is duidelijk te horen op de nieuwe plaat. De glam rock met af en toe wat garage rock sound is lang niet op alle nummers terug te horen en lijkt het er zelfs op dat de heren wat minder scherp zijn gaan spelen.

De muziek is er absoluut niet minder om, want wie van goede rock muziek houd zal deze plaat kunnen waarderen. En wellicht is de generatie D Generation fans ook wel meegegroeid in de vernieuwde sound. Het is een album zonder al te veel poespas en laat daarmee horen dat D Generation het nog niet verleerd is. Het album ‘Nothing Is Anywhere’ ligt vanaf 29 juli in de winkels. (8,5) (Megaforce/Bertus)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ