Pounder – Breaking the world

Facebookrssmail

Het Amerikaanse Pounder is wellicht voor onze lezers geen onbekende band, want halverwege 2018 werd hun EP ‘Faster than fire’ door Rockmuzine besproken, https://rockmuzine.nl/2018/07/10/pounder-faster-than-fire/ Begin 2019 brengt Pounder hun eerste full-album ‘Uncivilized’ uit en dan nu 2 jaar later opvolger ’Breaking the world’. De line-up van Pounder is nog steeds dezelfde dan bij de oprichting, met dus nog steeds sessie-drummers bij de albums. Zanger/gitarist Matt Harvey is overigens een erg druk baasje, want hij is ook actief in thrashband Dekapitator, death metal/grindcoreband Exxhumed en deathmetalband Gruesome.

‘Spoils of war’ opent heerlijk, een snel heavy metal beuker met fijne gitaarriffs en een ronkende bas en een prima break. ‘Hard road to home’ is een uptempo-nummer met fraaie koortjes in het refrein en lekker melodieus gitaarwerk. ‘Never forever’ is ook een snel nummer met fraaie gitaarsolo, alleen de hele hoge achtergrondvocalen klinken over de top. Titelnummer ‘Breaking the world’ en ‘Give me rock’ zijn midtempo-nummers en missen toch wat de pit welke de uptempo-en snelle nummers wel in zich hebben, bij het wat zoetsappige ‘Give me rock’ wreekt zich dat het meeste en tonen daarbij ook de wat beperkte zang in zulke nummers, met name in de hogere regionen waar de zang niet goed uit de verf komt. Het snelle ‘Deadly eyes’ sluit het iets meer dan een half uur durende album erg fraai af.

Productie en instrumentatie op dit Pounder-album zijn dik in orde. Met wat schaven aan de zang en de mid-tempo nummers zal een volgend album een wat hogere score bereiken. (78 /100)(Hells Headbangers Records)

Tracklist

  1. Spoils of War
  2. Breaking the World
  3. Hard Road to Home
  4. Never Forever
  5. Hard City
  6. Give me Rock
  7. Deadly Eyes

Line up

Matt Harvey                      –              Vocals, Guitar

Tom Draper                  –           Lead Guitars

Alejandro Corredor          –              Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ