Zwolle trilt nog na van Soulfly

Facebookrssmail

Een paar keer per jaar staan in Hedon Zwolle onder de noemer “Hedon Zwaar” (zoals ze zelf noemen) viesharde Metalbands op het Zwolse podium..

Afgelopen 24 augustus was het de beurt aan Soulfly, de braziliaanse trahsmetal band van Max Cavalera. Ook wel bekend als frontman van de band Sepultura.
 Nadat hij besloten had om de band Sepultura te verlaten richtte hij de band Soulfly op waarmee hij inmiddels een flinke discografie heeft opgebouwd.

Na een matig voorprogramma verzorgd door Magnacult is het rond de klok van 21.00 uur de beurt aan Soulfly om het podium te beklimmen. In een rookgordijn van wiet komt Max Cavalera het podium oplopen om direct de opener ‘We Sold Our Souls to Metal’ in te zetten.
 De sfeer zit er meteen goed in bij de bijna uitverkochte zaal en de eerste pit is een feit. Drummer Zyon Cavalera (jawel de zoon van) is met zijn 23 jaar het jongste bandlid van de band maar drumt alsof hij al jaren achter de drums zit.
 Wat een energie zit er in deze jongeman.

Max Cavalera zingt, vanachter zijn met hulzen versierde microfoon standaard, alsof zijn leven er vanaf hangt. Een enkele keer een valse noot maar dat maakt de bezoekers niet uit. Het bier vliegt in het rond, mensen headbangen en beuken elkaar liefdevol de zaal rond. 
Dat Max Cavalera zijn verleden niet vergeten is blijkt wel uit het feit dat de setlist ook ruimte bied voor een paar covers waaronder het bekende nummer ‘Roots Bloody Roots’ van Sepultura. Een nummer wat woord voor woord wordt meegezongen wordt door het publiek. Dat Cavalera ook halverwege het nummer ‘Ace of Spades’ inzet is wat jammer, dit had niet nodig geweest. Wellicht werd hij geïnspireerd door de fan die met een Lemmy shirt rondliep..

De avond verloopt rustig, en afgezien van die ene bezoeker die zijn telefoon kwijtraakte in de pit is het ook daar rustig gebleven. Een paar blauwe plekken en piepende oren zijn de stille getuigen van de avond.

Vanaf september staat Max samen met Iggor Cavalera op het podium in Amerika voor de ‘Return to Roots’ tour. Op 29 november spelen MAX & IGOR CAVALERA het Sepultura album ‘Roots’ integraal in Poppodium 013 in Tilburg.

Foto’s (C) Robert Westera

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ