Oderus Urungus zou vandaag 53 geworden zijn

Facebookrssmail

David Murray “Dave” Brockie werd geboren 30 augustus 1963 in Ottawa, Ontario en was een Canadese muzikant het best bekend als de zanger van de metal band Gwar, waarin hij optrad als Oderus Urungus. daarnaast trad hij op als bassist en zanger in bands als Death Piggy, X-Cops, en Dave Brockie Experience (DBX), en speelde in de komedie / horror TV sitcom Holliston als Oderus Urungus.

Gwar is een Amerikaanse thrashmetal- en shockrockband opgericht in 1984 in Richmond (Virginia). De band staat bekend om hun grove en schokkende, maar vaak ook hilarische teksten. Onderwerpen die in hun teksten voorkomen zijn onder andere pedofilie, bestialiteit, verkrachting, drugs, alcohol, nucleaire oorlog, moord en marteling. Ook berucht zijn hun liveconcerten waarin ze sociale en politieke taboes doorbreken door middel van hun choquerende doch humoristische podiumoptreden. De shows van de band kenmerken zich door theatraal geweld, waarbij de bandleden in schuimrubberen kostuums gehuld zijn. De personages die gespeeld worden zijn buitenaards. Tijdens de shows worden grote hoeveelheden nepbloed en andere vloeistoffen het publiek in gespoten. Meest bekende Gwar album is ‘Scumdogs of the Universe’ uit 1990.

Dave Brockie overleed op 23 maart 2014 ten gevolge een heroïne overdosis, waardoor Gwar een van de stichtende leden verloor.

Oderus Urungus zou vandaag 53 geworden zijn.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ