Happy birthday Paweł Mąciwoda

Facebookrssmail

Paweł Mąciwoda werd geboren op 20 februari 1967 en is een Poolse basgitarist die bij de Scorpions kwam in 2003 en op 10 januari 2004 een een officieel lid werd. Paweł werd geboren in Wieliczka, Polen en begon semi-professioneel bas te spelen op de leeftijd van 15 onder de aanmoediging van zijn vader. Zijn jonge leeftijd in het rock and roll circuit leverde hem de bijnaam “Baby” op. Binnen een paar jaar ging Pawel op tour in Europa met een jazz-fusion band genaamd Little Egoists en en speelde hij in bands als de avant- garde rock bands Dupa en Püdelsi, beide gevestigd in Krakau. Rond dezelfde tijd bracht hij ook een solo-album, getiteld ‘Radio Wieliczka’. Zijn andere band credits tijdens zijn vroege jaren waren onder meer de populaire jazz-rock band Walk Away, onder leiding van de wereldberoemde violist Michał Urbaniak en zanger Urszula Dudziak, met wie hij het album ‘Magic Lady’ opnam.

Vanaf 2003 kwam Paweł Mąciwoda bij de Scorpions en was hij medeverantwoordelijk voor de albums: ‘Unbreakable’, ‘Humanity – Hour I’, ‘Sting in the Tail’, ‘Comeblack’ en ‘Return To Forever’.

RockMuZine feliciteert Paweł Mąciwoda met zijn 52ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ