CD van de Week: Winterfylleth – The Dark Hereafter

Facebookrssmail

Winterfylleth_TheDarkHereafter_CoverWinterfylleth is een black metal band uit het Engelse Manchester. De band is opgericht in 2007 en heeft tot 2014 vier full-lenghts uitgebracht waarvan het laatste de naam ‘The Divination of Antiquity’ draagt. Winterfylleth is een band die zich weet te onderscheiden in het black metal geweld. Geen Corpse paint of Satan verering, maar teksten over het Angelsaksische erfgoed, de Engelse landschappen, trost en heidendom. De nieuwe plaat, ‘The Dark Hereafter’, welke op 30 september via Candlelight Records verschijnt vormt hierop geen uitzondering.

Het album opent met het titelnummer ‘The Dark Hereafter’ en knalt daarmee uit de startblokken. Smerige vocalen van zanger / gitarist Chris Naughton en een meerendeel up-tempo nummer zetten de toon. Het volgende nummer, ‘Pariah’s Path’, start wat rustiger en wanneer het tempo omhoog gaat valt de drums negatief op. Hakkende snaar drums zonder al te veel variatie, jammerlijk simpel zonder ook maar een moment te overtuigen, wanneer het tempo zakt komt het spel van drummer Simon Lucas beter tot zijn recht en blijkt hij wel degelijk wat in z’n mars te hebben. Fijne gitaar melodieën maken een hoop goed, de verschillende tempowisselingen houden het negen minuten durende nummer spannend. De lage vocalen naar het einde toe zijn verassend en sterven langzaam weg.

Het dertien minuten durende nummer ‘Green Cathedral’ opent sterk, kerkachtige vocalen en een trage opbouw bouwen de spanning op.  Een melancholisch nummer dat nooit echt ontploft, brute passages kent maar altijd de souplesse weet te behouden. Een geweldig nummer dat met de verschillende wendingen en meerstemmige vocalen bijna progressief aandoet. Ook afsluiter ‘Led Astray In The Forest Dark’ kent de inbreng van “clean vocals” en op een of andere manier klinkt dit verrassend goed. Geen brute vocalen, sfeervol gitaarwerk en sterke drums. Een verrassende en fijne afsluiter.

(8,5/10, Candlelight Records)

Tracklist:
1. The Dark Hereafter 04:11
2. Pariah’s Path 09:02
3. Ensigns of Victory 06:47
4. Green Cathedral 13:08
5. Led Astray in the Forest Dark 07:37

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ