Happy birthday Keith Flint

Facebookrssmail

Keith Flint werd geboren in Braintree, Essex op 17 september 1969 en is zanger van de Britse dancegroep The Prodigy. Hoewel Keith Flint en DJ Liam Howlett bij elkaar op school zaten vond de ontmoeting tussen beide pas plaats in 1980, Keith ontmoette DJ Liam Howlett in een raveclub en toonde zijn waardering voor Howletts muziek. Keith Flint benaderde hem om te vragen of Howlett enkele nummers voor hem kon mixen. Howlett deed het en gaf Keith een cassette. Toen Keith en Leeroy Thornhill ernaar geluisterd hadden, draaiden ze de cassette om naar de B-kant te luisteren. Daar stonden enkele nummers van Howlett zelf op. Keith en Thornhill waren onder de indruk en vroegen aan Howlett of hij op een podium wilde spelen met Flint en Thornhill als dansers. Liam ging akkoord en The Prodigy was geboren.

The Prodigy is een van de succesvolste acts die de dansmuziek van de jaren 90 van de twintigste eeuw hebben voortgebracht. De grote man achter The Prodigy is natuurlijk Liam Howlett. Muzikaal gezien is hij het brein en de leider van de groep. Op het podium wordt hij vergezeld door MC Maxim Reality en zanger/danser Keith Flint. Een van de sterkste punten van The Prodigy is dat ze vanwege hun performance opvallen en door hun punkattitude ook een rock en metal publiek bereiken. Bekende nummers van hen zijn ‘Out of Space’, ‘Smack My Bitch Up’, ‘Breathe, No Good (Start the Dance)’, ‘Omen’ en ‘Firestarter’.

RockMuZine feliciteert Keith Flint met zijn 49set verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ