Happy birthday Neal Smith

Facebookrssmail

Neal Smith werd geboren op 23 september 1947 in Akron, Ohio en is een Amerikaanse muzikant, vooral bekend als de drummer van de rockgroep Alice Cooper van 1967 tot 1974.

Neal Smith was betrokken bij de albums ‘Pretties for You’ en ‘Easy Action’, het album van doorbraak ‘Love It to Death’ en de daaropvolgende succesvolle albums ‘Killer’, ‘School’s Out’ en ‘Billion Dollar Babies’. Zijn laatste album met Alice Cooper was ‘Muscle of Love’. In 2011 werd Smith ingewijd in de “Rock and Roll Hall of Fame” in de categorie “Performer”, als lid van de oorspronkelijke line-up van de Alice Cooper band.

Naast Alice Cooper was Neil betrokken bij de albums van Buck Dharma van de Blue Öyster Cult (‘Flat Out’, 1982), Plasmatics (‘Beyond the Valley of 1984’, 1981), en Deadringer (‘Electrocuxion of the Heart’, 1989) en was hij te horen Bruce Cameron’s CD ‘Midnight Daydream’.

RockMuZine feliciteert Neal Smith met zijn 69ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ