Happy birthday Sami Vänskä

Facebookrssmail

Sami Vänskä werd geboren op 26 september 1976 in is de ex-bassist van de Finse symfonische metalband Nightwish.

Sami Vänskä nam privé-basgitaarles. Toentertijd had hij al in verscheidene bands gespeeld, voornamelijk metalbands. Voordat hij zich aansloot bij Nightwish speelde hij in Nattvindens Gråt, net zoals Tuomas Holopainen. Hij kwam bij Nightwish voor het tweede album, Oceanborn. Holopainen vroeg na het opnemen van het album Wishmaster de manager van de band, Ewo Rytkonen, om Vänskä te verzoeken de band te verlaten, omdat hij dacht dat de muzikale verschillen tussen hem en Sami te groot waren. al snel werd hij vervangen door Marco Hietala, ex-bassist van de band Sinergy. Sinds zijn vertrek bij Nightwish heeft Vänskä bij de jazzband Root Remedy gespeeld.

RockMuzine feliciteert Sami Vänskä met zijn 40ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ