Heretic releaseparty, feestje van en voor black metal punks

Facebookrssmail

Terwijl een paar honderd meter verderop in 013 Epica met de laatste nummers bezig is op het jaarlijkse Epic Metal Fest gaat in de Little Devil Bar een ander feest van start. Onder de noemer van “Release Party Of The Year” viert Heretic de release van het recent verschenen album ‘Underdogs of the Underworld’. Drie feestjes in drie landen: Aachen, Brugge en vanavond Tilburg.

Opener van de avond is het Belgische Spermafrost die de uitpuilende Little Devil trakteren op een portie Black ‘n’ Roll. Vermakelijke muziek en met nummers als ‘God is dead’ geen straf om naar te luisteren.

Heretic viert de release van hun inmiddels vijfde album ‘Underdogs of the Underworld’, een album dat dit jaar in mei uitkwam en de opvolger is van het in 2013 verschenen ‘Angelcunts and Devilcocks’. Speelde de band in de beginjaren nog Black Metal tegenwoordig is Black ‘n’ Roll het recept. Zanger /gitarist Thomas Goat brengt de nummers met enthousiasme en heeft een lekkere rauwe punk stem. Nieuwe nummers als ‘Sexkommander’ en ‘Blitzkrieg in Black’ als ook het andere recentere werk hebben een flinke punk invloeden. Simpele en pakkende nummers, met punkie bas riffs van Tony Hellfire en Tom Auf Der Axe timmert de boel dicht. De mannen van Heretic weten als geen ander hoe een show te maken; energiek, keurig geschminkt en met oog voor het publiek maken deze black metal punks van iedere show een feest. Zo ook vandaag in de Little Devil, een Little Devil dat tot de nok toe gevuld is met liefhebbers. Hoogtepuntje is toch altijd de kraker ‘Black Metal Punks’, een titel die de mannen van Heretic op het lijf geschreven is en de band het best omschrijft.

Een vermakelijk einde van een lange dag rock en metal in het Tilburgse 013 en in de Little Devil Bar.

Foto’s (C) Eus Straver

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ