A.J. Pero zou vandaag 57 geworden zijn

Facebookrssmail

Anthony Jude Pero werd geboren op Staten Island, New York op 14 oktober 1959 en is wellicht beter bekend als A.J. Pero. A.J. was een Amerikaanse drummer, bekend van de metalbands Twisted Sister sinds 1981 en Adrenaline Mob sinds 2013/2014.

Nadat hij van de St. Peter’s Boys High school was overgestapt naar de New Dorp High School omdat hij weigerde zijn lange haar te laten knippen, behaalde hij in 1977 zijn diploma. Hoewel begonnen als jazzdrummer, stapte hij later over naar zwaardere muziek in de stijl van Rush en Led Zeppelin. Na school werkte hij als taxichauffeur en drumde hij in de lokale band Cities. In 1981 woonde hij een concert bij van Twisted Sister en hoorde dat ze een drummer zochten. Hij trad toe tot de band en maakte de hoogtijdagen mee. Met Twisted Sister had hij hits als ‘We’re not gonna take it’ en ‘I wanna rock’.

In 1985 verliet hij Twisted Sister om bij zijn oude band Cities te gaan spelen. Twisted Sister raakte in verval en werd opgeheven in 1988. In 1997 kwam de band weer bij elkaar en A.J. zou tot aan zijn overlijden deel uitmaken van de groep.

De metalband Adrenaline Mob lijfde A.J. in 2013 in na het vertrek van hun drummer Mike Portnoy. In 2014 ging hij daadwerkelijk in Adrenaline Mob drummen. Op 20 maart 2015, tijdens een tournee, probeerden de bandleden A.J., die sliep in de toerbus, tevergeefs wakker te maken. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij dood werd verklaard vanwege een vermoedelijke hartaanval

A.J. Pero overleed in Poughkeepsie, New York op 20 maart 2015

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ