Happy birthday Ruud Jolie

Facebookrssmail

Ruud Jolie werd geboren in Tilburg op 19 april 1976 en is gitarist van de Nederlandse symfonische metal band Within Temptation. Hij is actief in de band sinds 2002.

Als kind speelde Jolie vooral keyboard, maar al gauw ontwikkelde hij een voorliefde voor de gitaar na het zien van een video van een Iron Maiden concert. Na zijn middelbare schoolopleiding ging hij dan ook naar het conservatorium, waar hij in 1999 afstudeerde op de jazzgitaar.

Jolie begon zijn carrière bij een aantal lokale bands. Vervolgens ging hij spelen bij Brotherhood Foundation, een nu-metal band waarbij hij twee jaar bleef. Bij een optreden van de band in 1998 op het Dynamo festival in Tsjechië ontmoette hij Within Temptation. Op dat moment was Michiel Papenhove nog de gitarist van Within Temptation. In 2001 werd Ruud gevraagd door Within Temptation om Michiel Papenhove te komen vervangen, hij wees het voorstel af i.v.m. zijn betrokkenheid bij de bij de alternatieve-rockband Vals Licht. Een paar maanden later besloot hij wel om bij Within Temptation te spelen als tijdelijk lid, totdat de band definitief een nieuwe gitarist zou hebben gevonden. Dit tijdelijke veranderde later in Jolies definitieve aanstelling.

Naast Within Temptation is Ruud Jolie ook actief in Maiden uniteD en zijn solo project For all we Know.

RockMuZine feliciteert Ruud Jolie met zijn 41ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ