Happy birthday Flea

Facebookrssmail

Michael Peter Balzary werd geboren in Melbourne op 16 oktober 1962 en is de basgitarist van de Red Hot Chili Peppers en heeft daarnaast in diverse films geacteerd. Hij is bekend onder de artiestennaam Flea (oorspronkelijk Mike B the Flea).

Op jonge leeftijd verhuisde Balzary met zijn ouders en zijn zus Karen naar New York, waar zijn vader douane-agent werd. Na een korte tijd werd zijn moeder verliefd op een jazzmuzikant en scheidden zijn ouders, Michael en Karen gingen met hun moeder mee. Toen hij elf was ging het gezin in Los Angeles wonen en hij ging naar Fairfax High School. Op school leerde hij Anthony Kiedis kennen. Ze werden beste vrienden. Balzary, die heel getalenteerd was met zijn trompet, zwoer bij jazz. Toen ze bevriend raakten met Hillel Slovak veranderde dat echter. Hillel speelde gitaar en was meer een rock-‘n-roll-fan. Hillel leerde Balzary basgitaar spelen, en later kwam hij samen met Jack Irons en Hillel in een band genaamd Anthym. Na vele omzwervingen ontstond zijn huidige band, Red Hot Chili Peppers, samen met zijn jeugdvrienden Anthony Kiedis, Hillel Slovak en Jack Irons.

Flea bracht eind 2012 een solo-EP uit, ‘Helen Burns’, waarbij de bassist zijn eerste instrument, de trompet, weer oppakt. Hij werkte hij mee aan het project Atoms for Peace, de band bracht op 23 Februari 2013 het album ‘Amok’ uit.

RockMuZine feliciteert Flea met zijn 54ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ