Devilment – II – The Mephisto Waltzes

Facebookrssmail

devilment-ii-the-mephisto-waltzes-artworkDevilment is een band uit het Engelse Ipswich op gericht in 2011 rondom Cradle Of Filth zanger Dani Filth. In 2013 verscheen er een demo waarna het hard ging met Devilment. De band tekende bij Nuclear Blast en bracht via dat label eerst twee singles uit, waarna in 2014 de debuutplaat ‘The Great and Secret Show’ verscheen. Op 18 november verschijnt de opvolger: ‘II – The Mephisto Waltzes’. De propaganda machine van de Duitse platenmaatschappij stopt Devilment in het black metal hoekje maar muzikaal bevindt Devilment zich in een compleet andere hoek.

De plaat opent met ‘Judas Stein’, symphonische tonen komen onder de keyboards vandaan waarna Dani Filth zijn bekende stemgeluid ten gehore brengt, up-tempo vocalen en de typerende ijzige gillen. De gitaarriff die volgt is er een die industrial aandoet en doet denk aan Rammstein. Een vermakelijk nummer met verschillende tempowisselingen. ‘Hitchcock Blonde’ start kalm met keyboards. Een groovende riff volgt en theatrale vocalen van Dani worden aangevuld door de warme vocalen van Lauren Francis in de refreinen, Laura is overigens ook verantwoordelijk voor de keyboard tonen. Naar het einde toe krijgt Laura wat meer ruimte en is haar sopraan hoorbaar.

Wisselende tempo’s in de nummers die volgen met verzorgt solo gitaarwerk van gitarist Colin Parks, de keyboards die een mooie aanvulling vormen en de vocalen, brute vocalen met de ijzige gillen van Dani en de warme, mooie, vocalen van Laura smeden een geheel. Een geheel dat niet zo maar in een hokje te stoppen is en dat verschillende invloeden herbergt.

Devilment heeft een leuke afwisselende plaat uitgebracht met ‘The Mephisto Waltzes’. Een plaat die het, naar verwachting, goed zal gaan doen bij het grote publiek. Live ben ik bijzonder benieuwd naar de show van dit zestal.

(8/10, Nuclear Blast Records)

1. JudasStein
2. Hitchcock Blonde
3. Under the Thunder
4. Full Dark, No Stars
5. Shine on Sophie Moone
6. Life Is What You Keep from the Reaper
7. Dea della morte
8. Entangled in Our Pride
9. Hell at My Back

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ