The End – Age Of Apocalypse

Facebookrssmail

12439027_1745966132302150_4698358752237683129_nThe End is een Amerikaanse death metal band Altamonte Springs, Florida en is ontstaan in 2015 na het definitief opbreken van een andere Amerikaanse death metal band Massacre. Mede oprichter en gitarist Frederick DeLillo, wellicht beter bekend als Rick Rozz, heeft in zijn carrière eerder aan de wieg gestaan van een nieuwe band. Zo was hij behalve bij Massacre (samen met Terry Butler) ook mede verantwoordelijk voor de oprichting van de cultband Death. Voor dit nieuwe project heeft Rick drummer Mike Mazzonetto (o.a. ex-Massacre) en zanger / bassist Michael Grim (Death Before Dying, ex-Embodiment) aan zijn zijde en na een demo, ‘Crawling Back To Life’, begin dit jaar verschijnt deze zomer de EP ‘Age Of Apocalypse’.

Op deze EP zijn vier nummers te horen en titelnummer ‘Age Of Apocalypse’ is het openingsnummer. Een fijn nummer met duidelijk en goed verzorgd gitaarwerk van Rick Rozz en afwisselende vocalen van Michael Grim die enerzijds de standaard death metal vocalen met hoge schreeuwen. ‘Crawling Back To Life’, overigens ook een nummer dat op de demo staat, is een stuk bruter in de vocalen. Mid tempo en ook hier zijn doen de gitaarriffs een beetje denken aan de glorie dagen van Rick in Death. De twee laatste nummers zijn nieuwe nummer, ‘Silent Screams Of Death’ en ‘Inhale The Plague’, nummers met een meer eigen gezicht, solide nummers die naar meer smaken en vooral Michael etaleert hier zijn veelzijdigheid met zijn brute vocalen afgewisseld met ijzige schreeuwen.

The End heeft met deze EP een meer dan leuke plaat uitgebracht en laten vooral hopen dat dit project van Rick niet een te vroeg eind krijgt.

(8,5/10, Independent)

1. Age Of Apocalypse
2. Crawling Back To Life
3. Silent Screams Of Death
4. Inhale The Plague

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ