Happy birthday Eric Choi

Facebookrssmail

Eric Choi werd geboren in Detroit, Michigan op 24 oktober 1990 en is bekend als de ex-drummer van de metalcore band We Came As Romans. Hij kwam de bandleden in contact in 2006 op de middelbare school. In augustus 2005, richtten de middelbare school leerlingen Sean Zelda, Dave Stephens, Jonny Nabors, Mark Myatt en Joshua Moore een band op genaamd This Emergency. Na wat personeelswisselingen veranderde de band haar naam in We Came As Romans. Drummer Eric Choi kwam bij de band, als vervanger van Sean N. Zelda, in 2006.

Na twee zelf uitgebrachte EP’s ‘Dreams’ en ‘Demonstrations’ verscheen de debuutplaat ‘To Plant a Seed’ in 2009 via Equal Vision Records. De doorbraak volgde na de derde plaat ‘Tracing Back Roots’ getuige de nummer 1 notering in de “US Indie Chart”. De band maakte melodieuzere muziek en de zang was meer “clean” dit was mede oorzaak van het succes. In 2015 verscheen ‘We Came as Romans’ waar verder afstand werd genomen van het metalcore geluid en een meer alternatieve rock geluid te horen was. In 2016 maakte Eric Choi bekend de band te verlaten.

RockMuZine feliciteert Eric Choi met zijn 26ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ