Master of Cruelty – Archaic Visions of The Underworld

Facebookrssmail

master-of-cruelty-coverMaster of Cruelty is een black/death/thrash metal band uit Paraguay opgericht in 2009. Na wat werk te hebben uitgebtacht in 2010 (demo, EP en split) verscheen in 2012 de eerste full-length genaamd ‘Spit on the Holy Grail’. Na weer een EP en wat splits te hebben uitgebracht verschijnt op 25 november de opvolger ‘Archaic Visions of the Underworld’. Deze tweede plaat wordt uitgebracht via het Zweedse label Blood Harvest. Nu zijn er relatief weinig bands uit Zuid Amerika die doorbreken of zelfs vaste voet aan wal zetten in Europa. Master of Cruelty komt overwaaien en wordt opgepikt door een Europees label, dit op zich is een opmerkelijk feit gezien het grote aanbod extreme metal van eigen continent en het aanbod uit Noord Amerika.

Het album opent met een duister, melodieus intro waarna het echte werk begint met de titelsong. ‘Archaic Visions of the Underworld’ opent langzaam en melodieus de smerig klinkende vocalen van zanger gitarist Adolfo Gimenez Villagra zijn welkom. Een wending kondigt zich aan en met de denderende blastbeat van drummer “The Vandalic” knalt het tempo omhoog. Thrash riffs, donkere, zwarte vocalen en vele tempowisselingen maken dit nummer tot een meer dan interessant nummer.

‘The Executioner’ is een nummer dat meer op de black death leest geschreven is. Snel en furieus met lekkere gitaarstukken, de tragere tussenstukken zijn sterk en geven het nummer karakter. ‘Spheres of Time’ valt op door de snelle thrash sound en is kwalitatief een van de mindere nummers. Zo kent deze plaat opvallende sterke nummers als het titelnummer en ‘Mythological Creatures’ en zwakkere broeders. Afsluiter ‘Knowledge Beyond this Dimension’ is weer een aardige afsluiter.

Master of Cruelty heeft met de tweede plaat een aardig vervolg gegeven aan het debuut met enkele sterke composities maar ook wat matige nummers. Een leuke plaat om eens te luisteren.

(7/10, Blood Harvest)

Tracklist:
1. Mortem Prima Lex 02:41
2. Archaic Visions of the Underworld 05:40
3. The Executioner 04:05
4. Spheres of Time 03:59
5. Our Endless Wrath 03:55
6. Perpetual Deadly Hollows 04:52
7. Mythological Creatures 03:59
8. Knowledge Beyond this Dimension 03:51

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ