Armory – The search

Facebookrssmail

Scandinavië en dan m.n. Noorwegen en Zweden, zijn landen welk in het metallandschap sterk vertegenwoordigd zijn en je raadt het dan al, ook Armory komt uit Scandinavië, Zweden om precies te zijn en dan ook nog Gothenburg, de stad waar heel wat Zweedse band het levenslicht hebben gezien.

Armory is een relatief nog jonge band, in het najaar van 2012 geformeerd, eind 2013 wordt de 1e demo afgeleverd, in februari 2015 de 2e, om halverwege de zomer van 2016 hun 1e album op de markt te brengen. De band typeert hun stijl als speedmetal met invloeden van o.a. Accept, Priest, Exciter (Can.), Agent Steel, Savage Grace.

Hun 2e album, ‘The search‘, begint rustig met het titelnummer, maar slaat op een gegeven moment om in een regelrecht speedmetalnummer. Ook het 2e en 3e nummer zijn speedmetalnummers. Na het beluisteren van deze nummers kan wel gesteld worden, dat de invloeden van de hierboven genoemde bands wel waarneembaar, zeker die van de bands welke er in de jaren ’80 ook een hoog tempo op nahielden. Na de 1e 3 nummers komt een tegenwoordig blijkbaar steeds meer nodig geachte instrumentaaltje, gevolgd door een wat langzamer nummer en hierin je hoor je dan meer de oldschool metal invloeden. Grappig is dat in ‘The twin suns of Solaris’ op het einde een operazangeres voorbij komt. Het nummer ‘Utomjordisk dominans’ wordt blijkbaar in de eigen taal gezongen. Slotnummer ‘Hisingen warriors’ begint als een nummer van hun landgenoten Enforcer en klinkt daarmee ook wat anders als de andere speedmetalnummers.

Dat de band niet uitblinkt in originaliteit is geen probleem, welke nieuwe band doet dat tegenwoordig wel? Wat na meerdere snelle nummers achter elkaar geluisterd te hebben wel opvalt, dat zeker de hele nummers wat inwisselbaar beginnen te worden, hetgeen niet zozeer door de arrangementen komt, maar meer door de ietwat chaotische speelwijze en productie, welke niet slecht is, maar wel nog wat meer helder had gemogen en door de zang welke op gezette tijden wat op het vlakke kan overkomen. Al met al een goed album, dat zeker een luisterbeurt verdient. (75/100) (Soulfood)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ