Secret Sphere – One Night in Tokio

Facebookrssmail

secret-sphere-onit-cover-hiDe uit 1997 symfonische power band uit Italië heeft met 6 albums een groot repertoire. Het werd dus tijd voor een live album. Dit album is bijzonder omdat het voor eerst is dat de nieuwe zanger Michele Luppe die in 2012 bij de band kwam op alle nummers te horen is. Er staan 15 live tracks op en een bonus nummer wat in de studio is opgenomen.

Het intro is lekker theatraal en doet verlangen naar de show die gaat komen. Het intro gaat over in het nummer ‘X’ wat lekker up tempo is. Met mooie gitaarsolo’s van Aldo Lonobile en toffe zuivere zang met hier en daar een rauw randje hebben we er meteen zin in. De vele technische breaks en een goed vol geluid maken het een goed nummer. In ‘Healing’ dat daar op volgt, krijgt bassist Andrea Buratto wat extra aandacht. Dit nummer heeft wat meer ballen. Zanger Michele Luppe klinkt wat duisterder en maakt indruk. Ook drummer Frederico Pennazzato speelt indrukwekkende stukken.

Ook ‘The Fall’ klinkt als een wat zwaarder nummer. Het begint wat chaotisch met technische stukken. Het gitaarspel is echter uiterst sterk. De drummer blijft verbazen en speelt zo te horen een fantastische show. Het album is live opgenomen en het nummer wordt afgekapt tijdens de interactie tussen het publiek en de zanger, dit gaat gelukkig weer door in het volgende nummer anders wordt het een onsamenhangend verhaal. ‘Legend’ is een erg tof nummer. De opening is voor toetsenist Gabriele Ciaccia. Behalve dat het nummer toegankelijk is voor het publiek kent het mooie technische stukken met veel breaks en tempowisselingen. Het sterke gitaarspel en de krachtige uithalen van zanger Michele Luppe maken het af.

De ballad in de set is ‘Eternity’. Het nummer is mooi in balans. Met een mooi vol geluid en samenzang heeft dit nummer een echte classic rock vibe. Het nummer daarna ‘Mr Sin’ is meer een fun nummer. De band noemt het hun “sexy song”. De diversiteit in de zang is tijdens dit nummer goed hoorbaar. De snerpende gitaarsolo’s zijn tof en maken het inderdaad sexy. ‘Leonardo Davinci’ is een klassieker van de band en wordt ook live sterk gebracht. Na een rustige opening trekt het nummer echt open met een agressieve sound. De uithalen op het eind zijn wederom indrukwekkend.

Het nummer ‘Lady of Silence’ is ook zo’n top plaat. Het verlangen is in de stem van zanger Michele Luppe goed te horen, dit trekt je echt het nummer in. Het nummer heeft alles, van een dreigende opening met mooie toetsen tot een stevige rock sound. Het nummer kent ook technische aspecten met functionele chaos versterkt door ijzersterk gitaar en bas werk. De afsluiter van het album is een bonus track die in de studio is opgenomen. ‘Lie to me’ is een samenwerking met Anette Olson. Zij heeft een passende stem en er wordt een goede balans gevonden in de vocalen. De breaks zijn fantastisch met wederom ijzersterk drumwerk. Ook toetsenist Gabriele Ciaccia speelt weer een belangrijke rol. Het is een zeer sterk nummer en een tof extraatje op dit al goede live album.

Secret Sphere brengt een indrukwekkend live album. De sound is vol en erg goed gedaan voor een live opname. Gedurende het luisteren waan je jezelf aanwezig bij het concert. De bonustrack is een extra reden om het album aan te schaffen. Dit album misstaat zeker niet in de collectie van de fans, maar ook voor de nieuwe luisteraar is het een absolute aanrader.

(8/10, Frontiers Music s.r.l.)

Tracklist:
• Intro: A Journey Through Time
• X
• Healing
• Union
• The Fall
• Lie To me
• Wish And Steadiness
• Legend
• Under The Flag Of Mary Read
• The scars That You Can’t See
• Eternity
• Mr. Sin
• Leonardo Davinci
• Lady Of Silence
• Dance With The Devil
• Lie To Me (bonustrack)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ